Vali Aktaş Ve Belediye Başkanı Seçen NESOB Başkanı Pınarbaşı İle Esnaflara Karanfil Dağıttı

Gaziler Günü Kutlandı

Jakem Komutanı Altın, Belediye Başkanı Seçen’i Ziyaret Etti

Hayırsever İşadamı Ali Dirikoç, Seçen'i Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Seçen, Açıkgöz’ü Tebrik Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Seçen: “Şehitlerimiz Ve Gazilerimiz Milletimizin En Değerli Sembolleridir”

Halk Günü Uygulamasına Vatandaşlar İlgi Gösteriyor

Belediye Başkanı Seçen, Keçeciler Caddesi Esnaflarını Ziyaret Etti

Sayın Bina Yöneticileri,
18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ile 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca 01.01.2012 tarihinden itibaren asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin (muayenelerinin), bu hususta akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yaptırılması gerekmektedir. Belediyemizin çıktığı ilan neticesinde yapılan başvurular, Yönetmelikte öngörülen kriterler doğrultusunda değerlendirilmiş ve "Türk Standartlar Enstitüsü" ile protokol imzalanarak, asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşu olarak 2014 yılı asansör periyodik kontrollerini yapmak üzere yetkilendirilmiştir.
İlgili yönetmelik gereği bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından ilgili idareye bildirilir ve yıllık kontrolü yapılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması sağlanır. Asansörün güvenlik sistemlerinde görülen uygunsuzluk halinde kontrol görevlileri ikinci kez gelerek raporda belirtilen hususların giderilip giderilmediğini kontrol edeceklerdir. Bina sorumlusu, muayene raporunda belirtilen eksik ve hataları gidermemekte ısrar ederse, emniyet ve işletme yönünden asansörün işletilmesi sakıncalı olacağından Belediye görevlilerince asansör mühürlenerek, bina sorumlusu ve asansör firması hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal işlem uygulanacaktır.
Binanızda bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere aşağıda iletişim bilgileri verilen Türk Standartları Enstitüsü Nevşehir İl Temsilciliği'ne asansör işletme ruhsatınız ile birlikte başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmanız, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanız, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermeniz ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanız gerekmektedir.
Detaylı bilgi için Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.
Kamuoyuna ve Bina Sorumlularına önemle duyurulur.
İlgili yönetmelik gereği yapılacak bu hizmetin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dileriz.
NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ