Nevşehir Belediyespor Enerji Depoluyor

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan’dan Belediye Başkanı Seçen'e Nezaket Ziyareti

Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Parmaksız, Belediye Başkanı Seçen'i Ziyaret Etti

Seçen, Belediye Birimlerini Gezdi

Belediye Başkanı Seçen, Oyun Parkını Çocuklarla Birlikte Açtı

Belediye Başkanı Seçen 2000 Evler Pazaryerini Gezdi

Nevşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Seçen’i Ziyaret Etti

Nevşehir Belediyespor Yönetimi Vali Aktaş’ı Ziyaret Etti

Bilindiği üzere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca; her asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise en az bir kere olmak üzere, yıllık kontrolünün A tipi muayene kuruluşuna yaptırılması zorunluluğu getirilmiştir.
    Yönetmelikte; bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen veya periyodik kontrol neticesinde güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen asansör, periyodik kontrolü yapılıncaya kadar veya güvenli hale getirilinceye kadar ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir fıkrasıyla hüküm altına alınmıştır.
    Yine bu kapsamda; 5393 sayılı Belediye Kanunu 04.04.2015 tarihinde değiştirilmiş olup, asansör yıllık kontrolleri ile ilgili hükümler eklenmiştir.
    Belediyemizin TSE ile yapmış olduğu protokol gereği asansörlerin periyodik kontrolleri TSE Nevşehir Temsilciliği tarafından yürütülmektedir. Siz değerli vatandaşlarımız can güvenliğinin korunması anlamında yapılan bu uygulama ile ilgili olarak, bina yöneticisi/sorumlusunun gelen TSE uzmanlarına gerekli kolaylığı göstermesi (tepki göstermemesi, kapıyı açmamak sureti ile muayene engel olmaması vb...) gerekmektedir.
    TSE Nevşehir Temsilciliğinin yapmış olduğu resmi tebligatlara rağmen periyodik kontrol için HİÇ BAŞVURUDA BULUNMAYAN ve ilk muayene sonucu KIRMIZI renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan bina asansörlerinin YEŞİL etiket almak için eksiklikleri tamamlayıp tekrar başvurmadıkları tespit edilmiştir.
    Yukarıda belirtilen husus kapsamındaki asansörlerin en fazla 30 (otuz) gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina yöneticisi/sorumlusunca sağlanmalıdır. Bu süre sonunda , A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılacaktır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği tespit edilen asansör tarafımızca mühürlenerek hizmetten men edilecektir.

• Onur Eczanesi
    Kayseri Cad. Beyazsaray Apt. Altı No:22/E