Merkez Mahalle Muhtarları
Klorlama ve Kaskat havalandırma sistemi ile ülkemizin en önemli arıtma tesisine sahibiz.
NEVŞEHİR ATIK SU ARITMA TESİSİNDE TEST ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Nevşehir’de çevre kirliliği ile etkin mücadele kapsamında 2006 yılında Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin AB’nın mali yardımları kapsamında yüksek maliyetli çevresel yatırımlardan biri olarak değerlendirilerek yüzde 75 oranında karşılıksız hibe desteği alınarak Nevşehir’e kazandırılan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi’nde test çalışmaları devam ediyor.Saniyede 190 litre atık suyun arıtılma işlemlerinin gerçekleştirildiği Nevşehir Atık Su Arıtma tesisi, hizmete kazandırıldığında Türkiye’nin bu alandaki örnek tesislerinden biri haline gelecek.
Gelişmiş Avrupa ülkelerinde bu alanda son teknolojik yöntemlerin uygulandığı Türkiye’nin en önemli Atık Su Arıtma Tesislerinden biri olarak planlanan tesis, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinin Burgaz mevkiinde 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde kuruldu.
Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından 2006 yılında hazırlanan projenin Türkiye genelinde AB’nin ilgili birimlerince uygulamaya değer bulunan yüksek maliyetli çevre yatırımlarından biri olarak ele alınarak yüzde 75 oranında karşılıksız hibe yardımdan yararlandırılan Nevşehir Atık Su Arıtma tesisinde Nevşehir kent merkezinin yanı sıra Göre,Uçhisar ve Nar beldeleri ile Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak ve Güvercinlik köylerinin de atık suları arıtılıyor.
16 Mart 2010 tarihinden itibaren test amaçlı arıtım çalışmalarının başlatıldığı Nevşehir Atık Su Arıtma tesisinde, İnce ve Kaba Izgaralar,Giriş Pompa İstasyonu, Kum ve Yağ Tutucu,Havalandırma Havuzu ,Parshall Savağı, Çökeltme tankları,Klor Binası,İdare Binası,Otopark,Çamur susuzlaştırma ünitesi, Blower Binası,Trafo Binası ve Çamur Depolama gibi üniteler yer alıyor.
Çevresel kapsamda en temel sorunlardan birini oluşturan atık sularının Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi ile arıtılmış hale gelmesinin, Türkiye’nin 1050 km. lik uzunluğu ile en uzun nehri konumundaki Kızılırmak’ın Nevşehir bölümünde yeraltı ve yerüstü kirliliğinin de önüne geçilmesinde önemli bir etken oluşturacak.
Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, Klorlama ve Kaskat Havalandırma sisteminin Türkiye genelinde en verimli olarak ele alındığı ve uygulandığı tek Atık Su Arıtma Tesisi olarak da biliniyor.





