Tobb Başkanının İsmi Ürgüp'de Bir Caddede Yaşayacak

Seçen, Halkın Dertlerine Derman Olmaya Çalışıyor

Nevşehir Belediyesi Tarafından Şerbet Ve Kandil Simidi Dağıtıldı

Nevşehir Belediyespor: 1 Ergene Velimeşespor: 0

Belediye Başkanı Seçen: “ Sevgili Peygamberimiz, İnsanlık İçin Bir Rahmettir”

Nevşehir Belediyesi Ekipleri 15 Temmuz Şehitler Camiinde Börek Ve Meyve Suyu Dağıttı

Başkan Seçen, Yeni Belediye Hizmet Binasında İncelemelerde Bulundu

Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nevşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in de katıldığı Olağan Genel kurul, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

12. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında   konuşan Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, Kent Konseyi’nin  ülkemizin de  taraf olduğu uluslararası antlaşmalar çerçevesinde oluşturularak görev alanlarının belirlendiğini söyledi.

Özdemir, Kent Konseyinin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilerek yaygınlaştırılması, kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma düzeyine ulaşma,  çevreye karşı duyarlılığının artırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunun artırılmasının yanı sıra, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, kent ve yaşam kalitesini geliştiren bir toplu girişim, yerel demokratikleşme ve kalkınma projesi olduğunu söyledi.

Nevşehir Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurul toplantısında daha sonra Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi ve  Kadın Meclisi olarak 2018 yılındaki çalışmalar anlatıldı.

İSTİŞARELERLE ORTAK AKILI ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ

Nevşehir Kent Konseyi üyelerinin istek  ve dileklerini ifade etmelerinin ardından konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Belediyesi olarak istişare ve ortak akıl değerlerine önem veren bir mekanizmayı ortaya koymaya özel bir önem verdiklerini ifade etti. Kent Konseyi’nin şehrin çatı katında bulunan en önemli oluşum olarak ele aldığını vurgulayan Belediye Başkanı Atilla Seçen, kısa süreçte ortaya konulan çalışmaları konsey üyeleri ile paylaştı. Seçen “ 2 aylık bir süreç içerisinde halkımızla ve sivil toplum teşkilatlarının yöneticileriyle istişareler yaparak  ortak akılı ortaya koyan bir mekanizmayı ön planda tutmaya özel bir önem veriyorum. Şehrimizde öncelikli olarak acil olarak yapılası gereken çalışmaları toparlamaya ekip arkadaşlarımızla birlikte devam ettiriyoruz.” dedi.