Silivrispor: 2 Nevşehir Belediyespor: 0

Başkan Seçen, Veda Ziyaretlerine Esnaflardan Başladı

Nevşehir Belediyesi, Şehrin Yeşil Alan Ağını Artırıyor

Yollarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

TESK Başkanı Palandöken, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığını Ziyaret Etti

Başkan Seçen, Nevşehir Esnaf Buluşmasına Katıldı

Nevşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleriyle De Takdir Topluyor

Nevşehir Belediyesi, alt ve üst yapı yatırımlarıyla şehrin bugünü ve geleceğine damga vururken, sosyal alandaki çalışmaları ile de vatandaşların takdirini kazanıyor.

2004 yılından beri kültürel ve sanatsal alanlardaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi, oluşturduğu    Mezarlıklar Müdürlüğü ile de cenaze hizmetlerinde önemli bir misyon üstleniyor.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN İYİ GÜNÜNDE DE ACILI GÜNÜNDE DE YANINDA

Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendiren Nevşehir Belediyesi, Cenaze hizmetleriyle de vatandaşların   takdirini kazanıyor.

Nevşehir Belediyesi olarak oluşturduğu ilk müdürlük olarak da bilinen Mezarlıklar Müdürlüğü, cenaze hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi yönünde personeller başta olmak üzere her türlü  araç ve gereçlerle donatıldı.

Cenaze sahibinin, Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinden yararlanmak için sadece  Alo 188 Cenaze Hattını araması yeterli oluyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nde alınan cenaze,  cenaze sahibinin istemesi durumunda cenaze yıkama aracı, ölü yıkayıcısı ile birlikte görevlendirilerek cenaze sahibinin evinin önüne kadar gönderiliyor ve bu şekilde  cenazenin yıkanarak kefenlenmesi sağlanıyor. Eğer cenaze sahibi, cenazenin morgda   yıkanmasını istiyorsa, yine bu istek doğrultusunda  Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmete kazandırılan Morg ’da cenaze yıkanıp kefenleniyor.

Bu işlemin ardından cenaze,  Nevşehir Belediyesi araçlarıyla taşınıyor ve istenilen camide kılınan cenaze namazının ardından  defnediliyor.

Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmeti bununla da sınırlı kalmıyor. Nevşehir Belediye Başkanı  Atilla Seçen’in talimatı doğrultusunda, Nevşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Feridun Özdemir ve beraberinde görev yapan İmam-Hatip ile birlikte cenaze evini ziyaret ederek  taziye dileğinde bulunuyor.

Taziye dileğinin ardından belediye personeli İmam-Hatip,  cenaze evinde   Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıyor.