Lale Caddesi’ndeki Üstyapı Çalışmalarında Görev Alan Belediye Personelini Ziyaret Eden Arı’ya Vatandaşlardan Teşekkür
Başkan Rasim Arı Esnaf Ziyaretlerinde Bulundu
Başkan Arı Belediye Çalışma Alanlarını Gezdi
Nevşehir Belediyespor’un Maçlarını Oynayacağı Gazi Stadı’nda İnceleme
Belediyemizin Sosyal Medya Takipçileri İçin Başlattığı Kitap Kampanyasına Büyük İlgi
Nevşehir Belediyesi Teknik Hizmet Birimleri İçin Yeni Hizmet Binası
Dekan Prof. Dr. Öcal’dan Belediye Başkanı Arı’ya Ziyaret

Nevşehir’de Yaya Geçitlerine ‘Önce Yaya’ Uygulaması

İçişleri Bakanlığı'nın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için 81 ilde başlattığı 'Önce Yaya' projesi kapsamında Nevşehir Belediyesi de ilk uygulamayı hayata geçirdi. Atatürk Bulvarı ve Lale Caddesi’nde yaya geçitlerinin olduğu alanlara 'Önce Yaya' görselleri çizildi.

İçişleri Bakanlığınca, 2019 yılının 'Yaya öncelikli trafik yılı' ilan edilmesi nedeniyle Nevşehir Belediyesi ekipleri, il merkezindeki sorumluluk alanı içerisinde bulunan yollarda yaya geçidi çizgilerini ve uyarı sistemlerini elden geçiriyor.

Bu kapsamda belediye ekipleri şehrin araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu Atatürk Bulvarı ve Lale Caddesi’nde yaya geçitlerinde sürücülerin görebileceği şekilde 'Önce Yaya' görselleri ile birlikte çizgi çalışması yaptı. Böylece sürücülerin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken güvenle yavaşlayabilmesi ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak.

Uygulamanın Nevşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki diğer cadde ve bulvarlarda da gerçekleştirileceği bildirildi.

• Aydın Eczanesi
    Cevher Dudayev Mah. Vatan Cad. No:2-E (Ahiler Kalkınma Ajansı Karşısı)

• Melda Eczanesi
    Devlet Hastanesi Polikinlik Karşısı