• 08-03-2021 13:21:24
  • 1160

Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Parkı" düzenlenen törenle açıldı. Açılışta Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran eşi Nejla Savran, Vali Yardımcısı Kübra Kurtoğlu ve kadınlar ile birlikte fidan dikti.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla Güzelyurt Mahallesi'nde oluşturulan parkın açılışı için düzenlenen programa katılan kadınlar ve belediyenin kadın çalışanları, mor kurdele bağlanan çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Etkinliğe eşi Nejla Savran ile katılan Belediye Başkanı Mehmet Savran, gazetecilere, kadına yönelik şiddetin sona ermesini dilediğini belirterek, tüm kadınların gününü kutladı.

Kentin daha yeşil hale kavuşabilmesi için her fırsatı değerlendirdiklerini kaydeden Savran, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açtığımız parkta fidan dikiyoruz. Bugüne özel yaptığımız parkı yeşillendirip, kamelyalar yerleştirerek güzel bir hale getireceğiz. Önümüzdeki süreçte, il genelinde çok miktarda fidan dikmeyi planlıyoruz." dedi.

Başkan Savran daha sonra Vali Yardımcısı Kübra Kurtoğlu’na Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından hazırlanan hediyeyi takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcileri, gazeteciler ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri ve kursiyer kadınların katıldığı etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.