• 08-09-2021 13:25:07

Nevşehir Belediyesi tarafından ev ve süs hayvanı satışı yapan iş yeri sahiplerine yönelik sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliğinde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uygulama yönetmeliği gereğince ev ve süs hayvanları satıcılarına yönelik sertifikalı eğitim programı düzenlendi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 15. maddesi gereğince; Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakım ve beslenmesi konularında bilgiler verildi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.